Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bělostné štěně

23. 12. 2010

 

            Vyšli jsme ze školy. Mára vypadal se svými stosedmdesáti mezi mnou a Danem jako děcko. Sněžilo. Vločky vířily vzduchem. Dan zamykal. Šli jsme přes louku k parkovišti.
            Popadla mne iracionální touha udělat něco bláznivého. Podíval jsem se na Daniela. On mi pohled oplatil. I přes magické vyčerpání v boji s duchem znovu zářil. Kývl.
            Vzali jsme Marka za ruce a nechali proudit naši magii skrze něj. Potom jsme vyvolali iluzi zasněženého lesa. Vypadala dokonale.
            Neporušeným sněhem stezky běželo štěně. Skočilo Markovi do náručí a iluze skončila. Dan se zapotácel a zhroutil se Markovi do náručí. Došel na konec svých sil.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pitomci,

(ioannina, 26. 12. 2010 14:56)

není lepší oslavy, než se vyčerpat magií a nechat Máru je odtáhnout na zádech domů, co?
:-D
/ pragmatik
;o)
Pěkný překvápko, les uprostřed města.

Pragmatiku,

(Profesor, 29. 12. 2010 15:46)

to jsi pochopila nepřesně.
Vyčerpal se jenom Daniel a tomu domů pomohl Jaroslav. Však to taky byl jeho nápad. I když Daniel se nemusel nechat zlákat. Jenže, když on se chtěl předvést. Navíc je zvyklý jet až na doraz a ještě dál, což se dá z dosud napsaného poznat.
Náš milý Dan má totiž trošku sebezničující tendence. Normální člověk by snad ani nemohl tyhle sbírky zvládat.

A tak na okraj, nejen uprostřed města. Dokonce před divadlem! Ono totiž Danielovo gymnázium je situováno na zcela konkrétní místo.

A co říkáš na pohled Jaroslavův?

Re: Pragmatiku,

(Profesor, 29. 12. 2010 15:47)

Jinak ti děkuji za komentář.
Jsem ráda, že se Daniel líbí.

Re: Re: Pragmatiku,

(ioannina, 29. 12. 2010 19:25)

Já mám vždycky ráda, když je několik pohledů na tutéž situaci. (Však to taky sama hodně provozuju. :-)) )
Je takovej popisnej. Pokud bych měla dělat závěry, řekla bych, že Jaroslav spolíhá na Danielovu brzdu. Která neexistuje, a tudíž čichám potíž. Jinak si kluci hráli - ale nemohl to vidět nikdo jinej než Marek, že?
(Sakra, ty kódy mi nechtějí pustit příspěvek - tak pokud ho tu budeš mít několikrát, je to tím...)

Re: Re: Re: Pragmatiku,

(Profesor, 29. 12. 2010 20:01)

A já se snažila dát Jaroslavovi náhled poetičtější, namísto Danielova lehce ironického a nadřazeného. Tak je holt popisný, no. ;=)
Náhodou, milý Jarek je obvykle zodpovědný, mnohem zodpovědnější než Daniel. On ví, že Daniel "brzdu" nemá, tady se jenom nechal zlákat. I spolehlivý táta od rodiny se občas nechá strhnout a zvlášť, když má magii.
Ne, nikdo jiný než Mára to vidět vskutku nemohl. Proto ho drželi za ruce, aby mohl les vidět. A proto taky skokem štěněte iluze skončila. Daniel ji už nedokázal udržet.

Re: Re: Re: Re: Pragmatiku,

(ioannina, 29. 12. 2010 20:26)

Možná jsou na vině ty krátký, nerozvitý věty?