Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sbírky profesora von Draka 18.

11. 6. 2011

Dobrý den, milí studenti. Rád vás znovu vidím ve svých sbírkách.

Už jste byli v oddělení hlodavců? Ano? Výtečné. Potřeboval bych pomoci s přemístěním několika exemplářů.

Buďte, prosím, velmi opatrní. Minulý týden vyděsil duch jednoho z vašich spolužáků a ten na sebe strhl těžký atlas živočichů.

Poznáváte toto zvíře? Napovím vám.

Je to savec z řádů hlodavců, denní živočich. Původně se vyskytoval ve stepích, dnes ho spatříme spíše na golfových hřištích či letištních plochách. Už víte, ke kterému druhu exemplář patří?

Zcela správně. Sysel obecný. Spermophilus citellus. Jediný evropský zástupce rodu sysel. Vycpaný pilinami a naaranžovaný do pozice připomínající přirozenou.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kritika

(Beckuska, 22. 9. 2011 19:31)

Ahoj,Tak jsem se úspěšně prokousala Sbírkami, a začla mezitím Kolegy, ale přijde mi, že ti něco chybí: Příběh.Celé Sbírky jsou jen výklady.
Mě přijde že Povídka mám mít děj, a ne že to mají být pokyny k práci ve vyučování v školní hodině.
Asi ty Kolegy ani nedočtu, mě to přijde beze smyslu.

Re: Kritika

(Pisálek, 22. 9. 2011 22:23)

Ahoj,
děkuji za komentář. Máš pravdu.
Sbírky jsou výklady. Jsou tak záměrně postavené. Nemají dávat smysl jako příběh. Kolegové už spojitosti mají. Ještě sem dodám některé nezařazené věci, které už ukáží víc.
Asi jsem tě měla varovat, že tohle NENÍ povídka. Omlouvám se, že jsem na to zapomněla. Tohle jsou více méně izolované stoslůvky psané na určitá témata, které mají obstát samy o sobě. Jsou to mikropříběhy spojené jedním hrdinou. Kolegové už jsou propojenější.
Děkuji ti za návštěvu a za názor.